
Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są urządzenia chłodnicze np. sklepy spożywcze, hurtownie, zakłady przetwórstwa, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp urządzeń chłodniczych,chłodnie,obsługa chłodni,bhp,ppoż,pip,chłodnia,eksploatacja chłodni,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kościGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kości , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin organizacji wycieczek szkolnychW każdej szkole organizowane są wycieczki szkolne . By wszystko odbyło się zgodnie z przepisami - każda ze szkół powinna posiadać własny Regulamin organizacji wycieczek... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla SekretariatuGotowa instrukcja BHP dla Sekretariatu , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie jak i placówce edukacyjnej, w której znajduje się sekretariat. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi zgrzewarki punktowejGotowa instrukcja BHP dla obsługi zgrzewarki punktowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest zgrzewarka punktowa . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla TokarzaGotowa instrukcja BHP dla tokarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie przewidziane jest stanowisko pracy tokarz . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznejInstrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznej przeznaczona jest dla firm budowlanych, które korzystają z giętarek mechanicznych do gięcia prętów zbrojeniowych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi bigówkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi bigówki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest bigówka - np. firmy introligatorskie. |
Zobacz | Pobierz |