Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są urządzenia chłodnicze np. sklepy spożywcze, hurtownie, zakłady przetwórstwa, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp urządzeń chłodniczych,chłodnie,obsługa chłodni,bhp,ppoż,pip,chłodnia,eksploatacja chłodni,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP dla Obsługi osadzaka HILTIGotowa instrukcja BHP dla Obsługi osadzaka HILTI , powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie korzystającym z osadzaków. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn produkcyjnychGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn produkcyjnych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie zakresem działalności jest produkcja różnego rodzaju produktów. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest frezarka. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ProszkowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Pracowników handlowych branży spożywczejGotowa instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie z branży spożywczej gdzie jest miejsce pracy... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla ręcznych prac transportowychInstrukcja BHP dla ręcznych prac transportowych przeznaczona jest dla firm, w których są magazyny i towary (produkty) są przenoszone ręcznie przez pracowników. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP przy korzystaniu przez pracowników z WCGotowa Instrukcja BHP przy korzystaniu przez pracowników z WC , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie znajduje się ubikacja , a przede wszystkim w firmach... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowychGotowa instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowych , powinno posiadać każde przedsiębiorstwo zajmujące się pracami rozbiórkowymi - niezależnie od skali rozbiórki jak i materiału, z... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla placówek handlowychInstrukcja BHP dla placówek handlowych powinna znajdować się w każdym punkcie handlowym. |
Zobacz | Pobierz |