
Instrukcja BHP dla Obsługi wózka jezdnego z napędem silnikowym i ruchu na drogach zakładowych
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wózka jezdnego z napędem silnikowym i ruchu na drogach zakładowych, która powinna się znajdować w każdym dużym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywane są wózki jezdniowe oraz stworzone są drogi zakładowe.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi wózka jezdnego z napędem silnikowym i ruchu na drogach zakładowych powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
wózki jezdniowe,bhp wózka jezdniowego,drogi zakładowe,bezpieczeństwo na drodze zakładowej,bezpieczeństwo i higiena pracy,pip,państwowa inspekcja pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi frytkownicyInstrukcja BHP dla obsługi frytkownicy , która powinna się znajdować w firmach gastronomicznych posiadających frytkownice. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi czopiarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi czopiarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest czopiarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnychGotowa instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych , która powinna się znajdować w każdej firmie, w której używane są kotły parowe lub wodne. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla HurtowniGotowa instrukcja BHP dla hurtowni , która powinna znajdować się w każdej hurtowni - niezależnie od rodzaju sprzedawanych artykułów (odzieżowa,RTV i AGD,materiały budowlane,etc.). |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy PianowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Pianowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Pianowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa OgólnaGotowa instrukcja Przeciwpożarowa ogólna , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - niezależnie od liczby zatrudnionych pracowników oraz jej branży. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Karta szkolenia wstępnego w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracyKarta szkolenia wstępnego w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy przeznaczona jest dla potwierdzenia przez pracownika odbycia szkolenia z zakresu Bezpieczeństwa i Higieny Pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kościGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kości , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |